Jubileum

55 éves a Pécsi Balett: ősbemutatókkal, sanghaji vendégszerepléssel ünnepelnek

A jubileumra a társulat számos nagyszabású produkcióval készül: január 29-én tartják A kis herceg című mesebalettnek az ősbemutatóját.

2016.01.27 11:49MTI
Forrás: Youtube

Ősbemutatókkal, sanghaji és budapesti vendégszereplésekkel, illetve könyvkiadvánnyal ünnepli fennállásának 55. évfordulóját a Pécsi Balett - hangzott el a baranyai megyeszékhelyen kedden tartott sajtótájékoztatón.

Vincze Balázs, a tánctársulat igazgatója felidézte, hogy 1961 januárjában tartotta első bemutatóját a Pécsi Balett. A jubileumra a társulat számos nagyszabású produkcióval készül: január 29-én tartják A kis herceg című mesebalettnek az ősbemutatóját. Az Antoine de Saint-Exupéry regénye ihlette mű zeneszerzői Beck Zoltán és Sárközy Zoltán "Papa", a 30Y együttes tagjai, koreográfusa Vincze Balázs, dramaturgja Uhrik Dóra Kossuth-díjas művész.

A jubileumi év kiemelt programjai között szerepel, hogy novemberben a sanghaji Magyar Kultúra Hete elnevezésű programsorozaton a magyarországi táncművészetet a Pécsi Balett fogja képviselni Bartók Béla A csodálatos mandarin című művének előadásával - ismertette Vincze Balázs.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.