Január 22.

A magyar kultúra napja - A virtuózokkal és néptánccal ünnepelnek Szekszárdon

A Virtuózok komolyzenei vetélkedő tehetségeivel és a Felszállott a páva című vetélkedőn győztes szekszárdi Bartina néptáncegyüttes gyermekcsoportjával ünneplik Szekszárdon a magyar kultúra napját.

2016.01.17 03:30MTI

Január 22-én a Babits Mihály Kulturális Központban a népszerű komolyzenei tehetségkutató négy résztvevőjét hallhatja a szekszárdi közönség: a harmonikán játszó Demeniv Mihály, a zongorista Rigó Roland, a hegedűs Sándor Zoltán és a fuvolista Csabay Zsuzsanna Virág Liszt-, Bartók- és Hubay-darabokat játszanak majd. A koncert kiegészül a Bartina gyermektáncosainak műsorával, amelyben az együttes szólistái, Szombat Sára, Karácsonyi Anna, Sándor Zsigmond, Bajusz Panna és Sándor Benjamin is színpadra lépnek.

A szekszárdi kulturális központ ötnapos programsorozattal készül az évfordulóra; a magyar kultúra hete keretében hétfőn a Pannon Várszínház tagjai viszik színre a társulatnak Máté Péter és S. Nagy István dalaiból összeállított musicaljét, kedden a Művészetek Házában a szekszárdi születésű Mészöly Miklós íróra emlékeznek, csütörtökön, szintén a Művészetek Házában Földes László mutatja be Ady Endre-estjét. A Földtámadás szomorúsága című összeállítást a tavasz folyamán Hobo Hármasoltár című és Pilinszky-műsora követi majd.

Három civil szervezet, a Kézjegy Tolnai Tollforgatók Klubja, a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének tolnai csoportja és a Bárka Művészeti Szalon idén is plakettel ismeri el az alkotókat és művészetpártolókat. A Mözsi-Szabó István tolnai festőművész grafikájának felhasználásával készült ezüstplakettet, amelyet öten kapnak meg, ezúttal január 22-én a tolnai MAG-Házban adják át.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.