Boros Misi és Lugosi Dániel Ali

A Nemzeti Filharmonikusokkal lép fel a két ifjú Virtuóz

A 11 és 15 órakor is bemutatandó családi matinén felbukkan Filibert, az "okvetetlenkedő, mindenttudniakarok figura" is, aki "bizonyára megenyhül.

2016.01.15 09:24MTI
Forrás: Youtube

A Virtuózok című komolyzenei tehetségkutató műsor két ifjú sztárjával, a zongorista Boros Misivel és a klarinéton játszó Lugosi Dániel Alival lépnek fel a Nemzeti Filharmonikusok muzsikusai vasárnap a Müpa Fesztiválszínházában.

A 11 és 15 órakor is bemutatandó családi matinén felbukkan Filibert, az "okvetetlenkedő, mindenttudniakarok figura" is, aki "bizonyára megenyhül, és nem lesz több kérdése, ha Misi zongorajátékát meghallja" - olvasható a Nemzeti Filharmonikusok ajánlójában.

A Filibert és a Virtuózok című koncerten Chopin, Milhaud, Mozart és Leopold Mozart-Haydn művei csendülnek fel, Krommer Kettős verseny klarinétra című darabját Lugosi Dániel Ali a Nemzeti Filharmonikusok klarinétművészével, Szatmári Zsolttal mutatja be. A matiné karmestere Kovács János, műsorvezetője a Virtuózok zsűrijében is feltűnt zongoraművész, Némethy Attila, Filibertet pedig Czier Zoltán formálja meg. A két ifjú muzsikus-tehetség számos érdekességet is megoszt majd a közönséggel életéről, hangszeréről, saját különleges világáról.

"Mozarti derű és mozarti intelligencia sugárzik erről a kisfiúról, aki hihetetlen zeneiségével levette a közönséget a lábáról. A 'háromlábú fekete szörnyeteget' - a zongorát - kezes báránnyá szelídítve, a zene nyelvén beszélt arról, hogy az élet szép. A tizenegy éves, könyvben Grimm-meséket, reggelire pedig lekváros croissant-t kedvelő Boros Misi játékát hallva az embernek szinte vágya kél muzsikussá lenni, a zene felszabadító, lélekemelő érzését testközelből átélni" - fogalmaznak az ajánlóban.

"Lugosi Dániel Ali a Virtuózok virtuóza címet nyerte el a televíziós tehetségkutató elképesztően erős mezőnyében; a Bécsi Filharmonikusok szólóklarinétosánál tanuló ifjú muzsikusnak gyönyörű hangképzését és átváltozási képességét méltatta a zsűri, rámutatva zenészek közt is kivételes képességére, arra, hogy bámulatosan gazdag színekkel kelti életre a hangokat" - írják.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.