Star Wars-láz

Naná hogy minden elsőnapi jegybevételt megdöntött Az ébredő Erő

Minden idők legnagyobb első napi bevételét produkálta 57 millió dollárral (16,5 milliárd forinttal) az észak-amerikai mozikban az új Star Wars-film.

2015.12.18 20:27MTI

A széria új darabja forgalmazásának első két napján már 130 millió dollár bevételt hozott az Észak-Amerikán kívüli piacokat is beleszámítva. Az ébredő Erőt 12 országban már szerdán elkezdték vetíteni, csütörtökön pedig már 32 országban láthatták a nézők.

Első napi rekordot döntött 14,4 millió dollárral a bevétel az Egyesült Királyságban is.Az első napi rekordot az amerikai és a kanadai mozikban eddig az utolsó, 2011-ben bemutatott Harry Potter-epizód tartotta 43,5 millió dollárral.

Az első forgalmazási adatok arra utalnak, hogy a Csillagok háborújának legújabb epizódja megdöntheti a Jurassic World című dinófilm 208,8 millió dolláros nyitóhétvégi rekordját.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.