Az erő velük van

Jedik a Nemzetközi Űrállomáson

Lézerkardos jedik készülnek az ISS-re: a NASA közzétette a legújabb űrhajós legénység portréfotóját, még egy "X-szárnyú" is ráfért a képre.

2015.02.14 21:00ma.hu
Forrás: NASA

Sok Star Wars rajongó dolgozhat a NASA-nál; még az űrhajósok között is akad pár. Egyelőre ugyan messze vagyunk a filmekben bemutatott technikáktól - ráadásul néhány örökre elérhetetlen lesz, mint például az űrben hangot kiadó vadászok -, de ez nem akadályozta meg a NASA-t, hogy "jediket" küldjön fel a Nemzetközi Űrállomásra.

Tulajdonképpen arról van szó, hogy az amerikai űrkutatási hivatal közzétette a 45-ös küldetés hivatalos poszterét, melyen - szokás szerint - az űrállomáson szolgálatot teljesíteni tervező legénység pózol. Ezúttal azonban nem a megszokott űrhajós ruhában feszítenek a képen, hanem George Lucas híres alkotásából vett kosztümökben állnak, jediként ábrázolva.

Ha alaposan megnézi az ember a posztert, akkor feltűnhet néhány apróság is. Például minden "jedinek" eltérő színű a fénykardja, az egyik űrhajós éppen "aktívan használja az erőt", és még egy "X-szárnyú" is felfért a poszterre. Utóbbi egyébként egy, a témához ideális szögben fényképezett műhold. Az egészet pedig a kép tetején levő ISS "csillagromboló-perspektívában" való ábrázolása koronázza meg.

Reméljük, az erő velük lesz.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.