A rendező merész kalandra vállalkozott!

Vujity Tvrtko Oszama bin Laden nyomában

Hol az ördögben van Oszama bin Laden? teszi fel a kérdést Morgan Spurlock, a nagy visszhangot felvert Super Size Me alkotója új dokumentumfilmjében.

2008.10.22 18:30ma.hu

A rendező ismét merész kalandra vállalkozott, Vujity Tvrtko pedig arra, hogy a magyar hangja legyen. Morgan Spurlock a Hol az ördögben van Oszama bin Laden? című filmben A Pulitzer-emlékdíjas újságíró, Vujity Tvrtko vállalta el a felkérést, hogy Morgan Spurlock szinkronhangjaként a film narrátora legyen. 

Bár a Pokoli történetek szerzője számos műfajban kipróbálta már magát, ez élete első ilyen jellegű munkája. A Hol az ördögben van Oszama bin Laden? apropóját az adja, hogy a rendező felesége gyermeket vár. Spurlock előre félti gyermekét a világtól, amelybe beleszületik, a terrorizmustól, amely mindennapos lett a világ számos pontján. Így szülői felelősségtudata arra sarkallja, hogy a magányos akcióhősök szerepébe bújva megkeresse a világ első számú közellenségét. 

Ahhoz, hogy megtalálja, meg kell ismernie nemcsak Oszama bin Laden múltját, hanem azt a közeget is, ahonnan jött. Elutazik hát a Közel-Keletre, hogy a nyomára akadjon... 

A rendező korábbi műve, a Sundance-díjas Super Size Me az amerikai gyorséttermekről rántotta le a leplet. Spurlock a saját egészségét sem kímélve mutatta be, mi történik azzal, aki 30 napig kizárólag gyorséttermi ételeket fogyaszt. 

Filmje hatást gyakorolt a McDonald's üzletpolitikájára is. A Hol az ördögben van Oszama bin Laden?-t október 23-án mutatják be a magyar mozik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.