A riporter a pedofíliára hívja fel a figyelmet

Fertő - Szülőknek kötelező Vujity Tvrtko új könyve!

Újabb kötettel jelentkezik az izgalmas riportjairól és könyveiről ismert Vujity Tvrtko - A Fertő című kötet csütörtökön, szeptember 11-én lát napvilágot és annyiban tér el az eddigiektől, hogy ez egy bűnügyi, oknyomozó dokumentum.

2008.09.08 14:25ma.hu

Vujity Tvrtko alighanem minden témában otthon van: riportjaiban, köteteiben az emberi drámák, tragédiák nyomába ered, de vidám vagy meghökkentő történettel is megörvendeztette már olvasóit.

Pokoli történeteire rengetegen voltak kíváncsiak, így nem csoda, ha új könyve megjelenését is fokozott érdeklődés előzi meg.

Ez a könyv azonban most nem újabb pokoli történet. Sokkal inkább egy szaftos, bűnügyi oknyomozó dokumentum kötet, mely a föld alatti szexipar világába enged betekintést.

Vujity Tvrtko, aki maga is kétgyermekes apa, nagyon fontosnak tartja, hogy a szülők tisztában legyenek a veszélyekkel, melyek akár az interneten keresztül is leselkednek gyermekeikre.

Ma már szinte nélkülözhetetlen, hogy használjuk a világhálót. Hiába gondoljuk azonban azt, hogy csak életünk megkönnyítésére szolgál. Lehetőséget ad a bűnözőknek is.

Hihetetlen méreteket öltött Magyarországon is a pedofília térnyerése - Vujity Tvrtko úgy véli, bűncselekmények elkövetésére ideális terep az internet.

Maga is tapasztalatokat gyűjtött már arról, milyen tartalmakat adhat ki egy világhálós kereső, csupán egy ártalmatlannak tűnő szóra rákeresve.

Olyan emberekkel készített riportot, akiknek jócskán kijutott a zaklatásból - az interneten keresztül.

Tvrtko nemcsak az áldozatokat, de az informatikust, a rendőrt, a pszichológust is megszólaltatja a témában, mindenkit, aki érintett; még olyanokat is, akik éppenséggel a szexiparban dolgoznak.

A riporter elképesztőnek tartja, milyen döbbenetes, lélekromboló dolgokra bukkanhatnak akár a gyermekek is az interneten. Végignézhet például bárki olyan filmet, amelyen megerőszakolnak, késsel szurkálnak egy nőt, majd felakasztják.

Tvrtko szerint csupán akkor van esély arra, hogy a gyermekeket megvédjük az interneten fellelhető pornográfiától, ha felismerjük felbukkanási formáit, és felkészítjük a csemetéket a veszélyekre. A könyv segítségével erre nagyobb az esély.

A gyermekek lelki épségének megóvásáért született kötetet sajtóbeszélgetés keretében mutatják be. Több, a könyvben megszólaló áldozat is jelen lesz, hogy elmesélhessék a közönségnek is történetüket.

Vujity Tvrtko pedig nagy mennyiségű DVD-t, videokazettát és újságot darál majd le látványosan a rendezvény végén.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.