LP

Rekordáron kelt el a Beatles-lemez

Rekordáron 790 ezer dollárért (226 millió forint) kelt el szombaton egy árverésen a Beatles együttes 1968-ban megjelent - eredetileg The Beatles címen futó - Fehér Albumának legelső példánya.

2015.12.06 14:31MTI

A rocktörténeti relikviát, amely annak idején John Lennoné volt, Ringo Starr és felesége árvereztette el több más Beatles-relikviával együtt a Beverly Hills-i Julien's Auctions hétvégi, kétnapos árverésén. A korong kikiáltási ára 20 ezer dollár volt, és a szakértők azzal számoltak, hogy a leütési ár akár a 60 ezer dollárt is elérheti.

Az aukciósház közölte, hogy a Fehér Album túlszárnyalta Elvis Presley első lemezének aukciós rekordot jelentő eladási árát, amely 300 ezer dollárra rúgott.Az árverés előző napján, pénteken 2,2 millió dollárért kelt el Ringo Starr egy 1963-as dobszerelése, a Ludvig Oysters típusú szerelést Jim Irsay, az Indianapolis Colts futballklub tulajdonosa vásárolta meg, akinek tulajdonában van már Paul McCartney, a néhai George Harrison és a néhai John Lennon egy-egy híres gitárja. Colts idén megvásárolt egy olyan dobbőrt, amely jól illik a Ludwig Oyster szereléshez.
Az aukción ismeretlen vásárló 910 ezer dollárt fizetett John Lennon egy Rickenbacker-gitárjáért.

Ringo Starr és felesége számos ékszert, műalkotást, ruhát és hangszert árvereztetett el. Az aukció bevételének egésze a zenész és felesége nevéhez fűződő Lotus Foundation jótékonysági alapítványhoz kerül.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.