Zenetörténelem

Szerinted ma mit csinálna John Lennon, ha élne?

Nincs olyan ember a világon, aki ne ismerné a nevet: John Lennon. A 20. század egyik legnagyobb hatású dalszerzője, a Beatles együttes legendás tagja idén 35 éve hunyt el.

2015.12.02 14:08ma.hu
The Bits

Hazánk “legnépszerűbb autentikus fellálású Beatles emlékzenekara” (MNO), a The Bits honlapján játékot indít, hogy megemlékezzen a felejthetetlen zenészről.

A The Bits egész tevékenysége egy tiszteletadás a Beatles zenekarnak: 2015-ben színpadra állította a fél évszázados HELP! című Beatles nagylemezt, amit Magyarországon és liverpooli turnéja során többször is előadott, és egy maratoni koncerten száz dalt játszott el egyhuzamban a legendás négyes repertoárjából, ami hatalmas érdeklődésnek örvendett.

2015. december 8-án lesz 35 éve, hogy John Lennon gyilkosság áldozata lett. Ezzel nem csak egy legendás zenészt és az ő életművét gyászolta az egész világ, hanem egy fiatal férfi lehetséges jövőjét is. A The Bits megemlékezései során - ahogy októberben is tette egy csak Lennon számokat felvonultató esten - éltetni szeretné John Lennont és életművét.

A zenekar egy közösségi játék keretein belül számos hazai művészt, újságírót és közéleti személyiséget, valamint az ország összes Beatles rajongóját kérdezi meg, , szerintük mit csinálna ma John Lennon, ha élne. Hol élne? Mivel foglalkozna? Most is zenélne?

Az együttes december 6-ig várja a történeteket, fikciókat a http://thebits.hu/john-lennon-ma.php oldalon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.