Programajánló

She Past Away: izgalmas dark/gothic csapat Törökországból

A nyolcvanas években virágzott, de azóta is népszerű dark/gothic rock stílus egyik mai fontos szereplője, a török She Past Away ad koncertet szombaton a fővárosi ShowBarlangban.

2015.10.30 00:30MTI
Facebook

A 2005-ban Bursában alakult csapat friss lökést adott a korábban elsősorban a Joy Division, a Cure, a Sisters of Mercy vagy a Clan of Xymox által ismertté tett színtérnek. Nem távolodtak el a nagy elődök hangzásától, ugyanakkor azt 21. századi köntösbe öltöztették, és az egésznek különösen izgalmas keretet adnak a török nyelvű szövegek - szerepel a szervezők MTI-hez eljuttatott ajánlójában.

A She Past Awayben az alapító Volkan Caner (ének, gitár) mellett az idén csatlakozott Doruk Öztürkcan (billentyűs hangszerek) szerepel, utóbbi a produceri teendőket is ellátja. Az eddig két remek albumot (Belirdi Gece - 2012, Narin Yalnizlik - 2015) készített csapatot a dark wave, a synth wave, a minimal wave, az indie és a postpunk rajongói egyaránt megkedvelték. Zenéjükben jellemzőek a markáns basszuskiemelések, a ridegnek ható szinti alapok, a lüktetés, valamint a szomorkás, mégis reményt keltő hangulatok.

A török együttes Bécsből érkezik, az osztrák fővárosban pénteken a híres Szenében adnak koncertet. Európai turnéja közben a She Past Away november közepén egy tíznapos közép- és dél-amerikai koncertsorozatot is tesz.

A szombati este a ShowBarlangban 21 órakor a Pornography műsorával kezdődik: a magyar Cure tribute zenekar Robert Smith-ék két legendás albumáról, a Seventeen Secondsról és a Faith-ről játszik. A She Past Away 22 óra 30 perckor lép színpadra, utána dj-k (Cuvious, Sir Weirdo, Dj Drama) következnek, a vizuálról a Kinoschwarz és a Dark Blende gondoskodik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.