Vezéregyéniségek a gothic műfajban

FIELDS of the NEPHILIM koncert a West-Balkánban

Jövő januárban koncertet ad Budapesten a FIELDS of the NEPHILIM, a West-Balkánban. A zenekar tagjai, akiknek zenéje meghatározó a gothic műfajban, izgalmas koncertet ígérnek.

2010.12.06 13:35ma.hu

Sokak számára meghatározó szerepet játszott a 80-as, 90-es években kialakult gothic műfajban a Fields Of The Nephilim zenekar.

Muzsikájuk meghatározó alappillére ennek a zenei szubkultúrának. Sajnos mára már csak egyszemélyesre zsugorodott a klasszikus csapat, de lemezeit hallván még mindig tartogat új, eddig ismeretlen hangokat, érzéseket.

Na persze ez nem jelenti azt, hogy a többiek nem folytatták tovább a zenei pályafutásukat a későbbi években.

Gondoljunk csak a Rubiconra rögtön a Nephilim felbomlása után, amely ugyan McCoy nélkül, de a régi tagokkal és egy új énekessel Andy Belany-val hozott össze két albumot, több kevesebb sikerrel.

Aztán következett egy teljesen más formáció a Wright testvérek féle Last Rites, ami még a mai napig is működő csapat.

A zenekar elsősorban a mágia és az archaikus lét kultikus zenekara.

A Fields rockosabb mint a dar- wave zenekarok többsége, mégis nem depresszív költészet, hanem nyers erő, de csak zenei szempontból bírálni lehetelenség.

A Fields' ugyanis kegyetlen üvöltés, ősi hang és szellem, a teljesség felé kapaszkodó kiáltás.

Fields of the Nephilim /UK/
Budapest
West-Balkán
2011. január 28. (20:00)

FIELDS of the NEPHILIM koncert a West-Balkánban, 2011. január 28-án, 20 órakor!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.