Módosítás

Végleges: így fog kinézni a Városliget

Újjáépül az egykori Városligeti Színház, a Néprajzi Múzeum új helyen jön létre, az Építészeti és a Fotómúzeumot pedig Budapest más részén építteti fel a kormány.

2015.10.26 12:30MTI
Liget Budapest

Az Országgyűlés Kulturális bizottságának hétfői ülésén a projekt miniszteri biztosa, Baán László bejelentette: a kormány múlt héten határozott a Liget Budapest projekt véglegesítéséről. A döntés értelmében a Néprajzi Múzeum az Ötvenhatosok terén, de új helyen épül meg; az épületre ismét meghívásos pályázatot írnak ki, helyén az egykor ott állt Fővárosi Városligeti Színházat építik vissza. Budapesten jön létre, de nem a Liget Projekt részeként a Építészeti és a Fotómúzeum.

A 200 milliárd forintos beruházás első üteme 2018 tavaszára, második üteme 2019 nyarára készül el - számolt be Baán László, aki az ülés során átvette a Civilzugló Egyesület által a Városliget beépítése ellen összegyűjtött 20 ezer aláírást.

A Magyar Zene háza


Néprajzi Múzeum


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.