Irodalom

Átadták a Székelyföld kulturális folyóirat díjait

Obrusánszky Borbála néprajzkutató, orientalista illetve Borsodi L. László költő, kritikus, a csíkszeredai Márton Áron-gimnázium magyar szakos tanára részesült Székelyföld-díjban a folyóiratban megjelent írásaiért.

2015.10.17 01:30MTI

A 18 évvel ezelőtt alapított Székelyföld kulturális folyóirat saját szerzőit tünteti ki díjjal, amelyeket a VI. Székelyföld Napok rendezvénysorozat keretében adtak át, a díjazottakat Lövétei Lázár László főszerkesztő köszöntötte.

A nem székelyföldi alkotónak járó Székely Bicskarend Díjat Szepesi Attila Kossuth-díjas költő, a nemzet művésze vehette át. Az ígéretes pályakezdőknek járó Szabó Gyula-emlékdíjat Adorjáni Anna kapta.

Az ünnepelteket a Székelyföld szerkesztői - Molnár Vilmos, Fekete Vince és Lövétei Lázár László - méltatták, a Székely Bicskarend adományozó levelét György Attila szerkesztő olvasta fel.

A folyóirat szerkesztősége a hagyományoknak megfelelően évről évre eldönti, kik közölték a legjobb írásokat a Székelyföldben. Az eddig kialakult szokásrend szerint a szerkesztőség az írók és költők mellett egy tanulmányszerzőt is díjaz.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.