Szeptember 24-26.

Tarantino világát és a francia burleszket idéző újcirkusz-produkció a Trafóban

Quentin Tarantino világát és a francia burleszk hangulatát idéző újcirkusz-produkciót láthatnak az érdeklődők szeptember 24. és 26. között a Trafó Kortárs Művészetek Házában.

2015.09.21 06:30MTI

A francia Cirque Inextremiste társulat Extremités című előadásában három profi artista - egyikük kerekesszékkel mutatványozva - játszik veszélyes játékot egy építkezésen, ahol gázpalackok és fapallók teszik élessé a helyzetet - olvasható a Trafó által az MTI-hez eljuttatott közleményben.

A 2013-ban készült Extremités humorát és hangulatát leginkább Quentin Tarantino világa és a francia burleszk keverékeként lehet a legpontosabban meghatározni. A produkciót Amerikától Európáig mindenhol pozitívan fogadta a közönség.

Az ismertető szerint a három artista egy építkezésen keresi az egyensúlyt, férfi barátságokra jellemző "ökörködések" közepette, de viszonyukat mégis leginkább az összetartozás és a bajtársiasság jellemzi. Minden ötletük és mozdulatuk izgalmat és veszélyt hordoz, ám kreativitásuk megteremti a stabilitást az arra legalkalmatlanabb környezetben is.

Az egyik artista kerekesszékkel mutatványozik a színen, ám akadályozottsága csak első pillantásra furcsa, hiszen ő is ugyanúgy része a játéknak, mint a többiek. Mind a hárman egyaránt függenek egymástól, felelősek egymásért, és minden percben készen állnak arra, hogy mentsék egymás életét.

Yann Ecauvre, Sylvain Briani-Colin és Rémi Lecocq előadása szeptember 24. és 26. között vendégeskedik a Trafó Kortárs Művészetek Házában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.