Sokrétű és minden korosztály számára érdekes!

A Debreceni Őszi Fesztivál első hete

Sokrétű, minden korosztály számára érdekes, igényes programokat kínál október 10. és 30. között a Debreceni Fesztivál. A rendezvény már az első héten igazán felejthetetlen élményekkel gazdagítja a város lakóit és a városba látogatókat.

2008.10.13 15:30ma.hu
De Grassi

Október 14-én, kedden este az USA egyik legnagyobb tehetsége, ALEX DE GRASSI, a nemzetközi akusztikus gitár fenoménja, a fingerstyle gitározás stílusteremtő egyénisége mutatkozik be a debreceni közönségnek a Kölcsey Központ Báltermében. A kaliforniai stílus művelője, de zenéje egyaránt táplálkozik jazzből, az európai és a klasszikus zenéből is. Játéka könnyed, légies, hangszerét fölényes technikai tudással kezeli. 

Szólóban és különféle formációk tagjaként a világ számos országában koncertezett. Hazánkban másodszor lép fel. De Grassi nagyon aktív muzsikus, játéka több mint 16 lemezen hallható. Gitárestje igazi csemege lesz a modern kortárs akusztikus gitárzene kedvelőinek. 

Másnap, október 15-én a Kölcsey Központ Nagytermében a görög KAROLOS TRIKOLIDIS dirigálja majd a Debreceni Filharmonikusokat. A zenekart, amely 1923 óta Debrecen hivatásos zenekara, és az elmúlt évtizedekben a magyar karmesterek teljes élgárdája (pl. Ferencsik János, Lehel György, Medveczky Ádám), valamint több neves külföldi dirigens (Pl. Carlo Zecchi, Kobayashi Ken-ichirio) is vezényelte őket. Műsoron Beethoven Egmont nyitánya és IX. szimfóniája.
 
A cívisváros vendége lesz a már-már legendássá vált Gyuszi bácsi (Koltai Róbert), a vállfaárus is. 2006. februárjában négy alkotó szövetkezett, hogy elkészítse a nagysikerű film a SOSE HALUNK MEG színpadi változatát, melyet október 16-án a Főnix Csarnokban láthat a közönség. 

A Koltai Róbert által megformált figura, a nagyszövegű vállfaárus, a szenvedélyes játékos, a kisember valahogy mindig megél a „legvidámabb barakk” nem éppen legvidámabb körülményei között. 

Hatalmas életkedvével mindenkit levesz a lábáról, vagy épp megbolondít, megszédít a környezetében. A zenés játékot két részben a József Attila Színház társulata adja elő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.