A dokumentumfilm "kísérőjeként"

Novemberben jelenik meg Kurt Cobain posztumusz albuma

November 6-án jelenik meg Kurt Cobain, a grunge koronázatlan királyának kiadatlan dalait tartalmazó album, az 1994-ben elhunyt zenészről készülő dokumentumfilm "kísérőjeként".

2015.08.15 05:30MTI

Brett Morgen dokumentumfilmes a Nirvana együttes frontemberének életéről szóló, Montage of Heck című filmjéhez végzett kutatások során bukkant rá mintegy száz kazettára, rajtuk Kurt Cobain zenéjéről készült felvételekkel.

A felvételekből állították össze a film kísérőzenéjét, és novemberben DVD-n is megjelenik - közölte Brett Morgen az AwardsLine szakportálon.

A kiadatlan felvételek között van egy 12 perces, akusztikus gitáron játszott szám is. A kazetták, amelyekre Brett Morgen egy bérelt széfben bukkant rá, "a maga teljes összetettségében tanúskodnak Kurt Cobain személyiségéről: romantikájáról, becsületességéről, különböző érzelmeiről" - mondta el a rendező.

A Montage of Heck-et már játsszák a mozikban, és az HBO fizetős filmcsatorna is bemutatta. Többször is jelöltek Emmy-díjra.

A Nirvana utolsó koncertjét 1994. március 1-jén adta Münchenben, az együttes frontembere, Kurt Cobain alig egy hónappal később, április 5-én fejbe lőtte magát otthonában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.