Bár csak októberben kezdődik az évad

Radnóti Színház - Szeptemberben a Pozsonyi Pikniken és a Színházak éjszakáján

Bár a Radnóti Színház 2015/2016-os évada csak októberben kezdődik, szeptemberben is találkozhat a közönség a színház művészeivel: a Pozsonyi Pikniken és a Színházak éjszakáján várják az érdeklődőket.

2015.08.15 02:30MTI

A társulat a Pozsonyi Pikniken szeptember 5-én, a Színházak éjszakáján szeptember 19-én különleges, egyedi programokkal vesz részt - olvasható a Radnóti Színház MTI-hez eljuttatott szerdai közleményében.

Mint írják, a Színházak éjszakája részletes műsora szeptember 1-jétől lesz nyilvános.

A Radnóti Miklós Színházban az új évad első bemutatója William Shakespeare Lear király című drámája lesz Nádasdy Ádám új fordításában, Alföldi Róbert rendezésében, a címszerepben László Zsolttal. A bemutatót október 4-én tartják.

A második premier Bálint András irodalmi estje lesz, aki ezúttal Heltai Jenő eddig kiadatlan 1944-es ostromnaplójából készít összeállítást Heltai naplója címmel.

"Ezek a kusza följegyzések napról-napra íródtak lakásokban és pincékben, óvó- és illemhelyeken, kórházban, börtönben, menekülés és bujkálás közben" - írja a naplóban Heltai Jenő, aki beszámol a hétköznapi borzalmakról, és bár megjárta a csillagos házakat és a Gestapo börtönét, mégis humorral és öniróniával mesél, anekdotázik.

Felidézi ifjúságát, a boldog békeidők Budapestjét, elhangzanak korabeli sanzonok és a János vitéz dalaiból is néhány. Az előadást Darvas Ferenc zongorakíséretével, Deák Krisztina rendezésében mutatják be október 31-én.

A színház harmadik premierjeként december 20-án tűzik műsorra Miroslav Krleza horvát szerző ritkán játszott darabját, a Glembay-vért, Valló Péter rendezésében. A színház két további bemutatót tervez, ám ezekről még nem született döntés.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.