Sziget Fesztivál

ElSzigetelődtünk - Vegyesfelvágott: artista, foodporn, bubik, Tibi

Az esti koncertőrjöngések előtt mindig megpróbáljuk feltérképezni a nemzenei-kínálatot. Is.

2015.08.12 18:52ma.hu

Egy argentin artista, művésznevén Manic Freak ejtett tegnapközben minket ámulatba. A Cirque du Sziget kinti színpadán lépett fel, és a műsor elég furcsán indult. Az elején inkább egy mókás, őrült bohócnak nézett ki. Éles, berregő hangok, hatalmas gesztikulálások és a közönség bevonása jellemezte a produkciót.


Olyannyira részesei voltunk mi is a műsornak, hogy majdnem a kameránk bánta, de hősiesen ellenálltunk a rablótámadásnak.

Előkerült egy minicikli, amin már az is csoda volt, hogy egymaga menni tudott. Következőleg egy kisfiú, majd egy majd két méter magas srác ült a nyakába. És bírta, és bírta, és bírta velük!

Később székek és üvegek segítségével bámulatos artistamutatványokat láthattunk. Összességében nagyon kellemes, vicces műsor volt. Ide mindennap vissza fogunk járni, a Tűzmadarak fantáziacím különösen felkeltette az érdeklődésünket.

Kezdtünk megéhezni, nézzük, mit kínál a Sziget gyomortéren. Minden nagyon gusztusosan nézett ki, de egyik sem volt az igazi, sem árban, sem mennyiségben. Mikor már majdnem feladtuk, megtaláltuk a Megfelelő Pubot.

A kiszolgálás végtelenül kedves volt, és akkora adag sültkrumplit kaptunk, hogy alig bírtuk megenni. A ház ajándékaként adtak két kolbászt is.

A lávakövön sült tarja is isteni illatokat árasztott, úgy tűnik, megvan a holnapi ebédünk is.

A Sziget egyik eldugott kertje az Art Zone, ahol az Art of Freedomhoz hasonlóan egyedi alkotások vannak kiinstallálva. A pihenni vágyóknak ez egy csendes hely, kreatív foglalkozásokkal, játékokkal.

Sőt, amin megdöbbentünk, hogy van egy része, ahova a gyerek beül, benyomja a számítógépet és nekiáll játszani. Oké, kockuló társadalom, de ez a látvány azért fejbevágott.

Hét órakor a nagyszínpadnál csoportos bubifújás volt a program. Mellettünk egy nemszomjas olasz csapat már a 10. perctől visszaszámolt, minden percváltásnál bekiabálva egy csalódott "Nooo"-t. Mire elértünk a nullához, már mindenki extázisban volt, vártuk a színpadról kilövellő buborékokat. 7 órakor nem történt semmi a színpadon, a tömeg apró fújókáiból jött csak pár darab bubi.

Rá kellett döbbennünk, hogy ez itt bizony csináldmagad-dolog lesz, és a következő pillanatban az olaszok egy csatakiáltás kíséretében őrült fújkálásba kezdtek. Fél liter szappanos víz benyelése után már imádkoztam: ó jöjj el, Quimby-koncert!!

Kiss Tibiék a "szokásosat" hozták. Tömeg a színpad előtt, sikoltozó tinilányok, mellettük szenvedő arcú barátjaik. Lassú balladák és pörgős dalok váltották egymást. Olyan, amilyent egy magyar együttestől el lehet várni ebben a műfajban. A Quimby tökéletesen előkészítette a hangulatot az esti Florence + The Machine-ra.

Folyt. köv.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.