Sziget Fesztivál

Sziget-szaga: szubjektíven a közepéből I.

Mert kell egy hét Sziget-lét - mindenhonnan kiküldött tudósítóink jelentik: a mínusz egyedik nap.

2015.08.10 20:32ma.hu

-1. nap: Besátraztunk

Fotók: ma.hu

Végre Sziget.

Sokan vannak, akik már péntek óta csapatják: a bérletesek nagy része külföldi. A kempingek máris tömve vannak, szabad területet nehezen lehet találni.

Szinte minden országból érkeztek fesztiválozók, sokan a tengerentúlról, vagy akár a világ másik feléről. Alig léptünk a hivatalos fesztiválterületre, már "túlvagyunk" új-zélandiakon, kanadaiakon, íreken, angolokon, dánokon.

A legközvetlenebb fesztiváltípussal, Hollandiából érkezettekkel beszélgettünk, akik elmondták, hogy már évek óta visszajáró szigetlakók, és minden évben nagyon jól érzik itt magukat. Nanáhogy, hiszen hollandok :)

A Sziget nem csak a nagyhírű előadókkal vonzza látogatóit. Rengeteg kulturális és képzőművészeti programjot kínál, például a Cirque du Szigetet  vagy az Art of Freedomot, ahol fiatal tehetségek munkáit mutatják be, s ezek a műalkotások képezik a fesztivál dekorációinak túlnyomó részét.

Festmények, szobrok, emelvények, és különböző tárgyakból összeállított lámpások teszik még színesebbé és barátságosabbá az amúgy is magával ragadó eseményt. Kapkodjuk a fejünket rendesen.

A kulturális változatosság a zenében is megmutatkozik, a millió között van itt világzenei színpad, afro-latin-reggae falu, hungarikum falu, blues-ír színpad. És mégis, a különbségek ellenére (vagy éppen ezért?) ezek az emberek együtt tudnak létezni békében-barátságban egy hétig.

A Sziget Nagyszínpadánál minden este kreatív programok várják az érdeklődőket, többek között lufireptetésen, buborékfújáson, valamint konfetti-, zászló- és color-partyn lehet headbangelni. Az utolsó napra fergeteges tűzijátékot és lézershow-t tartogatnak számunkra. Reméljük, megérjük egészben :)

A fesztivál területe rengeteg útvonalon megközelíthető. Hajóval, hévvel és külön buszjáratokkal is elérhető a buliuniverzum. Bizonyos buszok ezen a héten sűrített menetrend szerint közlekednek.

Mindenkinek kellemes fesztiválozást kívánunk, a programokról naponta tudósítunk majd.Legalábbis ezt tervezzük...

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.