Már a második legnézettebb mozifilm "A nyomozó"

Nézőrekordot dönthet a többszörösen díjnyertes magyar film

Vetítésének első hetén a mozielőadások toplistájának élére került "A nyomozó", így minden idők egyik legjobban induló hazai filmjévé vált. Az elsöprő szakmai sikerek után a Gigor Attila rendező és Pusztai Ferenc producer által jegyzett film bebizonyította, hogy lehetséges egy magyar filmre becsalogatni a hazai moziközönséget.

2008.10.10 15:10ma.hu

Az első héten már közel ötezren látták a magyar-svéd-ír koprodukcióban készült alkotást, amivel napjaink legjobban induló hazai filmjévé vált, így már csak karnyújtás választja el attól, hogy valódi kultuszfilmmé váljék. 

Pedig lehetetlennek tűnő vállalkozásba fogott „A nyomozó” alkotógárdája, amikor magas színvonalú, de sikeres közönségfilm készítésébe fogott. 

A nemzetközi és hazai szakma már 5 különféle díjjal elismerte az alkotást, és a 39. Magyar Filmszemlén a Moziverzum közönségdíja előre vetítette, hogy valóban széles réteget megszólító film készült, de biztosat nem lehetett tudni a tényleges fogadtatásról. „Sokan félnek kimondani, de én megteszem: egy film mit sem ér nézők nélkül.

Még akkor sem, ha a szakma minden elismerést megad neki. Hiszünk a filmünkben, és a szaporodó sikerek csak megerősítenek bennünket, de a végső szó mindig a nézőké. A kedvező fogadtatás mindenesetre megnyugtató. – fogalmazott a stáb nevében Pusztai Ferenc, a film producere. 

„A nyomozó” eddig minden vetítésen várakozáson felül teljesített. Mint ismeretes, a film elnyerte a 39. Magyar Filmszemlén a legjobb forgatókönyvírói és a legjobb férfi alakításért járó, valamint a legjobb közönségdíjat jelentő Moziverzum, illetve Arany Olló és Zöld Holló díjakat, a 43. Karlovy Vary nemzetközi filmszemlén pedig különdíjat, illetve az 1947-ben alapított FICC (Filmtársaságok Nemzetközi Szövetsége) Don Quijote Díját is megkapta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.