Feladatait az igazgató-helyettes veszi át

Távozik a Békéscsabai Jókai Színház éléről Fekete Péter

A békéscsabai közgyűlés péntek esti rendkívüli ülésén hozzájárult ahhoz, hogy Fekete Péter, a Békéscsabai Jókai Színház igazgatója közös megegyezéssel távozzon posztjáról.

2015.07.17 21:30MTI

Feladatait augusztus 1-jével megbízott vezetőként Seregi Zoltán igazgatóhelyettes veszi át.

A testület - Fekete Péter munkájának méltatása után - egyhangúlag, 14 igen szavazattal határozott arról, hogy az igazgató július 31-vel távozhat posztjáról.

Fekete Péter az MTI-nek elmondta, hogy a kormány a múlt héten új cirkuszművészeti központ létrehozásáról döntött, ezáltal megreformálja a teljes cirkuszművészeti ágat. Eddig miniszteri biztosként irányította az előkészületeket, most pedig támogatást kapott a kabinettől, hogy benyújtsa pályázatát a Magyar Cirkusz és Varieté Nonprofit Kft. vezetői tisztségére - tette hozzá. A munka törvénykönyve rendelkezései szerint ugyanis két intézményben nem láthat el igazgatói feladatokat - magyarázta.

"A kormány tervei szerint egy új nemzeti előadó-művészeti központ jön létre, amelynek az egyik lába Békéscsaba lesz" - fogalmazott.

Hangsúlyozta: kollégai továbbviszik a Békés megyei teátrumban elkezdett munkát, reményei szerint Seregi Zoltán a későbbiekben kinevezett igazgatóként folytatja tevékenységét a színház élén, ő mint tanácsadó segíteni fogja munkájában.

Új feladatáról szólva kiemelte, az annyit jelent, hogy "Békéscsabának eggyel több játszóhelye lesz, ugyanis a jövőben is szeretne a teátrummal közös programokat létrehozni".

Fekete Péter nyolc évig irányította a Békéscsabai Jókai Színházat.

A közgyűlés döntött arról is, hogy Bacsa Vendel, Békéscsaba jegyzője a szeptemberi testületi ülésre előkészíti az önkormányzati fenntartású teátrum igazgatói posztjára a pályázati felhívást.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.