Szovjetunióba hurcoltak emlékéve

A fiataloknak is meg kell ismerniük a Gulág történetét

A Szovjetunióba hurcoltak emlékéve azt is szolgálja, hogy a fiatalok megismerjék a kommunista diktatúra, a Gulág történetét - mondta Menczer Erzsébet, a Szovjetunióban Volt Magyar Politikai Rabok és Kényszermunkások Szervezete (Szórakész) elnöke.

2015.07.16 00:36MTI

Menczer Erzsébet kiemelte: több százezer magyar embert hurcoltak el a Szovjetunióba kényszermunkára vagy politikai fogolyként. Megérdemlik, hogy megemlékezzenek róluk, ez egyúttal az ország erkölcsi kötelessége - tette hozzá.

Az emlékmű és a Szovjetunióba hurcoltak emlékéve is azt szolgálja, hogy az elhurcoltak sorsa a mostani fiatalságban is tudatosuljon - mondta.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma kedden közölte az MTI-vel, hogy huszonötmillió forinttal támogatja a Gulág emlékbizottság a kommunizmus áldozatainak emlékére a kanadai fővárosban felállítandó emlékmű megépítését.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.