Nevet változtat

Hivatalosan is Müpa lesz a Müpa

Nevet változtat a 2005 márciusi megnyitása óta Művészetek Palotája néven működő intézmény. Az eddig is Müpaként emlegetett előadóművészeti központ az augusztus végén kezdődő új szezont már hivatalosan is Müpa néven kezdi meg.

2015.07.13 14:09MTI
Wikipédia/Tambo

A névváltásnak megfelelően a 2015/16-os évadtól frissített logót kap az intézmény, amely idegen nyelven egységesen Müpa Budapest elnevezéssel jelenik meg a jövőben - közölte a Müpa Kommunikáció hétfőn az MTI-vel.

A kommüniké szerint a változtatás hátterében a rövidebb név eddig kivívott ismertsége és közkedveltsége áll.

"Az új elnevezés és megújult logó segítségével a Müpa világszerte egységesebb módon tudja kommunikálni műfajgazdagságát, valamint nyitottságát minden korosztály számára. A Müpa, amelynek szlogenje továbbra Élmény! Minden tekintetben, Európa egyik legjelentősebb kulturális központjaként változatlanul a sokszínű, minőségi kultúra népszerűsítését tekinti legfőbb célkitűzésének - szerepel a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.