Lefejezéssel indul a színházi évad Szolnokon

Koós Réka alakítja a bárónőt!

A Vörös Pimpernel című musical magyarországi bemutatójával indul pénteken a szolnoki Szigligeti Színház 2008/2009-es évadja. A romantikus, akciódús, kosztümös darabot Molnár László rendezésében láthatja a közönség.

2008.10.08 16:00ma.hu

A mű érdekessége, hogy A Vörös Pimpernelt a fiatalon Angliába került Orczy Emma bárónő írta. 

A regény hőse Percy Blakeney - a Vörös Pimpernel -, aki a forradalom idején bujkáló arisztokratáknak segít külföldre menekülni. 

Pimpernel Orczy Emma több könyvének főszereplője lett, de csak az első mű népszerűsége lett maradandó.

A Vörös Pimpernel sok feldolgozást megért már, így nem csoda, hogy nem maradhatott el a musicalváltozat sem. 

A Jekyll és Hyde világhírű szerzője, Frank Wildhorn hangjegyekbe öltötte Orczy Emma bárónő 1905-ben megjelent nagyszabású meséjét. A premierre tizenegy évvel ezelőtt került sor a Minskoff Színházban Peter H. Hunt rendezésében. 

A Molnár László rendezte előadás címszerepét Csengeri Attila és Bot Gábor alakítja dupla szereposztásban. 

A női főszerepben, Marguerite St. Justként Koós Rékát, Marie Grosholtzként Gombos Juditot, Chauvelin szerepében az előadás direktorát, Molnárt láthatja a közönség.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.