A38

A Spock's Beard, az Annihilator, Tony MacAlpine ősszel Budapesten

A Spock's Beard, Miyavi, az Annihilator és Tony MacAlpine is fellép ősszel Budapesten a Livesounds szervezésében az A38 hajón, illetve a Barba Negrában.

2015.06.27 23:30MTI

Idén augusztusban érkezik a Spock's Beard 12. stúdióalbuma The Oblivion Particle címmel. Az Alan Morse gitáros-énekes által vezetett, 1992-ben alapított amerikai progresszív zenekar friss lemezét mutatja be a hazai rajongóknak szeptember 21-én az A38-on. Az egész turnén a Spock's Bearddel tart egy magyar zenekar, a Special Providence, valamint az angol Synaesthesia - közölték a szervezők az MTI-vel.

Nem sokkal később, október 9-én Miyavi lép fel Budapesten: a japán gitáros The Others című, idén tavasszal megjelent lemezét mutatja be a Barba Negra Music Clubban. A távol-keleti zenész tehetsége egyre nagyobb figyelmet vív ki szerte a világon: pengető nélkül, egyedülálló slap (a húrokat megcsapó) technikával szólaltatja meg a hangszert. Miyavi immár több mint 250 sikeres fellépést tudhat maga mögött harminc országban, négy turnén Észak- és Dél-Amerikában, Európában, Ázsiában és Ausztráliában.

Október 19-én a kanadai thrash legenda, az immár több mint három évtizede működő Annihilator lép fel a magyar fővárosban. A csapat Suicide Society címmel szeptemberben adja ki 15. stúdióalbumát, amelynek érdekessége, hogy 18 év után ismét Jeff Waters énekel rajta. A bandát ezúttal az A38 hajón lehet "elcsípni", ahol az ausztrál Harlott és az amerikai Archer is játszik.

Október 30-án Tony MacAlpine koncertezik az A38-on. A virtuóz amerikai gitáros Concrete Gardens című új albuma dalait mutatja be, de az Edge of Insanity, a Maximum Security, a Premonition és a Chromaticity című lemezeiről is válogat. MacAlpine-t Aquiles Priester dobos és Björn Englen basszusgitáros kíséri a turnén.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.