Programajánló

Múzeumok éjszakája: Erdély és az afrikai kultúrák a Néprajzi Múzeumban

Koncertek, szelfistúdió, dokumentumfilm-klub, kézműves program, tárlatvezetések, gombfoci-bemutató és a pincétől a padlásig vezető múzeumi túra várja a közönséget szombaton, a Múzeumok éjszakáján a Néprajzi Múzeumban, ahol az este során Erdély és az afrikai kultúrák lesznek a középpontban.

2015.06.19 23:30MTI

A Kossuth téri múzeumban egész este zajlik majd az erdélyi mesterségek bemutatója, működnek a kézműves műhelyek, a "multikulti szelfistúdió", a tábori ping-pong és gombfoci.

Az aulában moldvai táncházat tart a Cserszömörcze Együttes, majd erdélyi népzenei koncertet ad az Üsztürü Zenekar, zulu énekeket ad elő az EzJazz Kórus, majd Afrika Party zárja az éjszakát DJ Koyával - közölte az MTI-vel a múzeum.

Az Élő Erdély a filmkockákon címet viselő dokumentumfilm-klubban a Kós Károly Alapítvány által szervezett I. Néprajzi Filmszemle díjnyertes filmjeiből látható válogatás.

Az este folyamán egyaránt indulnak tárlatvezetések A székelykaputól a törülközőig - Szinte Gábor gyűjtései, a Magyar kutatók Etiópiában, az Ellenpedagógia a tóparton, a Kő kövön - Töredékek a magyar vidéki zsidóság kultúrájából és A magyar nép hagyományos kultúrája című kiállításokban is, míg a múzeum "soha nem látott helyeit" kiscsoportos túrák keretében lehet bejárni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.