Programajánló

Múzeumok éjszakája: Három kiállítás és filmvetítések a Terror Házában

A Rabszolgasorsra kényszerítve című film szemtanúkat, túlélőket megszólaltatva eleveníti fel a második világháború utáni sötét időszakot.

2015.06.19 22:30MTI

Állandó és két időszaki kiállítása mellett ritkán látható dokumentumfilmekkel várja a Múzeumok éjszakáján az érdeklődőket a Terror Háza Múzeum - közölte az MTI-vel Baranyi Márton kommunikációs igazgató.

Mint mondta, az Új világ született - Európai testvérháború 1914-1918 című alkotással a Szarajevóban lelőtt Ferenc Ferdinánd trónörökös és Tisza István miniszterelnök életútján keresztül mutatják be új dimenzióból a 20. század első világégését.

A Rabszolgasorsra kényszerítve című film szemtanúkat, túlélőket megszólaltatva eleveníti fel a második világháború utáni sötét időszakot, a Játsszunk nyugodtan! című alkotás pedig Puskás Ferenc életútján keresztül mutatja be a Rákosi- és a Kádár-rendszert, valamint a rendszerváltoztatást.

Emlékeztetett arra: a héten megnyílt Először szabadon című időszaki tárlat az első szabad választások és az azokat megelőző kampány időszakát eleveníti fel, míg az április vége óta a múzeum előtt, az Andrássy úton látható, Rabszolgasorsa ítélve című kiállítás a Szovjetunióba hurcolt politikai foglyok és kényszermunkások szenvedéseivel és hazatérésével foglalkozik.

Baranyi Márton elmondta: a Múzeumok éjszakájának eseménysorozatában szombaton este hattól hajnali két óráig vesz részt a Terror Háza Múzeum.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.