Gasztrokultúr

Könyv jelent meg "az olimpikonok vendéglőséről"

Egy kötetbe fogták össze emlékeiket kedvelői, barátai Fejér Miklósról, a Sipos halászkert újjáépítőjéről, a magyar sport támogatójáról.

2015.06.11 19:31MTI

A vendéglátás nem hivalkodó szakma, sokkal inkább szolgálat - jegyezte meg az eseményen Latorcai János (KDNP), az országgyűlés alelnöke, Fejér Miklós barátja, aki a magyar sporttörténet arcképcsarnoka, azaz több tucat olyan olimpiai, világ- és Európa-bajnok sportoló előtt méltatta a vendéglőst, akiket egykor világversenyekre is elkísért a vendéglátás mestere.

Felidézte: Fejér Miklós vendéglátós pályafutásának évtizedei alatt híres sportolókat, művészeket és politikusokat fogadott éttermében, vendégei között volt Jacques Chirac francia elnök, Helmut Kohl német kancellár vagy Manfred Wörner akkori NATO-főtitkár is.

Ő volt Magyarország igazi turisztikai nagykövete - mondta Latorcai János a nagyszerű, nyílt szívű, befogadó elméjű embert méltatva, s azt is megemlítve: a Kairosz Kiadónál megjelent, 120 oldalas kötet receptgyűjteménynek sem utolsó, és a Sipos híres halászlevének pár mesterfogása is megismerhető belőle.

Hozzátette, nincs olyan sportág, amelyhez ne kötődött volna a Olimpikonok vendéglősének most 88 éves címszereplője, de leginkább az Aranycsapattal álltak közel egymáshoz.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.