Könyvhét

Jövő csütörtökön kezdődik a veszprémi könyvünnep

Jövő csütörtöktől szombatig tart a veszprémi ünnepi könyvhét, a programsorozatot Szakonyi Károly író nyitja meg.

2015.06.04 02:30MTI

Kilián László, a Művészetek Háza igazgatóhelyettese elmondta, hogy országosan ismert írók érkeznek a rendezvényre, Fejős Éva dedikálja köteteit, a program zárásaként pedig Varró Dániel tart író-olvasó találkozót.

Hozzátette: a rendezvény fontos törekvése, hogy a városhoz kötődő szerzők és témák is terítékre kerüljenek.

Ennek jegyében mutatják be Géczi János A Bunkerrajzoló - Likó Marcell-élettörténet-rekonstrukció című könyvét, valamint Tungli M. Klára Veszprémben játszódó, Tornyok fölött a szó... című prózai kötetét, amely az ünnepi könyvhét alkalmával jelenik meg - fejtette ki Kilián László.

Az igazgatóhelyettes elmondta, hogy jövő csütörtökön mutatják be az ugyancsak veszprémi kötődésű Kanyár Erika A vigasz lángja című kötetét, valamint Korzenszky Richárd tihanyi perjel Amikor felkel a nap című fotóalbumát. Hozzátette, hogy a programsorozat nyitónapján mutatja be a veszprémi szerzőpáros, Váradi Péter Pál és Lőwey Lilla az irodalmi fotóalbumát is, Magyar Zsoltár - Dsida Jenő címmel.

Fenyvesi Ottó költő A szabadság fogai című könyvét is megismerheti a közönség, Zsiga Henrik pedig a kerékpározás kedvelőinek nyújt olvasnivalót Balaton bringával című kötetével - közölte Kilián László.

Ugyancsak jövő csütörtökön a Veszprémi Petőfi Színházban Hamvas Béla közelmúltban megjelent köteteiből hallhatnak részleteket az érdeklődők, a könyvekről a szerkesztők, Palkovics Tibor és Szakács Gábor beszélgetnek.

Másnap megismerhetik az érdeklődők a Sarusi Mihály íróról szóló portrékötetet, a Roma holokauszt a Gráber-tónál című könyvet pedig a szerző, Harmat József és a szerkesztő, Mákusné Vörös Hajnalka mutatja be. Szintén jövő pénteken veheti kézbe az olvasó Zatkalik András Tollas próbák című kötetét, Nádasdy Borbála pedig dedikálja köteteit - foglalta össze a programot szervező intézmény igazgatóhelyettese.

Kilián László beszélt arról is, hogy Praznovszky Mihály, Sebő József és Buzás Huba pénteken egy kerekasztal beszélgetés keretében dedikálják műveiket, Szilágyi Tibor színművész pedig egy irodalmi esten mutatja be a könyvét. Szombaton a veszprémi Kabóca Bábszínház szervezte szabadtéri játékra, valamint a Kompánia Társulat koncertjére várják a gyermekeket - fűzte hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.