Világsztárokhoz illő színpadi látvány

James Blunt Budapesten koncertezik októberben

Nők millióit hódította meg, több mint 11 millió albumot adott el világszerte és október 25-én a Budapest Sportarénában lép fel. James Blunt egyike azon világsztároknak, akik viszonylag későn kezdték el karrierjüket, de utána villámgyorsan a csúcsra értek.

2008.10.02 19:57MTI

Október 25-én a magyar fővárosban világsztárokhoz illő színpadi látvánnyal, elképesztő fényözönben négy zenésztársával együtt szórakoztatja majd a magyar közönséget. A koncert a szervezők ígérete szerint méltó lesz egy igazi világsztárhoz: két nagy kivetítő közvetíti, hogy mi zajlik éppen a 220 négyzetméteres nagyságú színpadon, amelyre három kamera adja folyamatosan a helyszíni képeket. A színpad az aréna ellipszisében ezúttal hosszában fog elhelyezkedni.
 
Építését a koncert napján reggel 8 órakor kezdik meg, a turné embereinek 48 magyar technikus és építőmunkás segít. A turnéval saját szakács és konyha utazik, hogy ellássa az összes közreműködőt. Az ilyenkor szokásos különleges kívánságok közül az igazán különc kérések hiányoznak, mindössze néhány kényelmes kanapét, székeket, hűtőt, tükröket és tévét kértek az öltözőkhöz - közölte a koncertszervező cég képviselője. Ugyanakkor az énekes és zenésztársai azt is megtudakolták, merre vannak Budapesten lemezboltok és uszodák. 

Az ausztrál Sandrine után lép majd színpadra fél kilenc körül a világsztár. Blunt - eredeti nevén James Hillier Blount - hároméves korától tanult zenélni, majd fiatalemberként a katonai pálya mellett döntött és 6 hónapig páncélos felderítő volt a NATO koszovói békefenntartó egységénél. Életének ez utóbbi korszaka ihlette meg a mára legendás No Bravery című dalát. Négy évvel ezelőtt lett világhírű, rögtön a debütáló Back to Bedlam albummal. Az énekes szinte minden szakmai díjat besöpört már. 

Egyik világhírű slágerét, a You're So Beautifult annyian kérték a rádióállomások kívánságműsoraiban, hogy azt az egyik londoni rádióadó levette műsoráról, mert a keményebb stílust kedvelő hallgatóknak idegeire ment a romantikus dal.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.