Mozgás, művészet

Negyvenegy produkciót mutattak be a szolnoki táncművészeti fesztiválon

Az ország kilenc alap- és középfokú művészeti iskolájából érkezett több mint 250 növendék lépett fel az ötödik alkalommal megrendezett Szolnoki Táncművészeti Fesztivál és Koreográfus Versenyen az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban pénteken.

2015.05.23 05:32MTI

Szolnoki István, a rendezvény egyik szervezője az MTI-nek elmondta: a klasszikus balettnek, modern-, kortárs- és karaktertáncnak, valamint mozdulatművészetnek is helyet adó fesztivál megálmodója Szitt Melinda táncművész, balettmester. A fesztiválon gyermek korcsoportban (6-10 évesek) első helyezést értek el modern tánc kategóriában az orosházi Mozgásművészeti Műhely, klasszikus balett kategóriában a makói VargaBalett Táncműhely, karaktertáncban a Szolnoki Kőrösi Csoma Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola növendékei.

Junior korcsoportban (10-14 évesek) a legjobb produkciót mutatta be modern- és kortárstánc kategóriában Dimák Gréta Orosházáról, klasszikus balett kategóriában a makói VargaBalett Táncműhely Arabesque és Allongé csoportjai, karaktertáncban a debreceni Vénkerti Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Allegro csoportja, míg mozdulatművészet kategóriában a zsűri az orosházi Mozgásművészeti Műhely csoportjának ítélte az első díjat.

Ifjúsági korcsoportban (14-19 évesek) a legszebb produkciót mutatták be: modern tánc és klasszikus balett kategóriában a mezőtúri Bárdos Lajos Alapfokú Művészeti Iskolából Garai Maja Anna, kortárs táncban a szolnoki Magiszter Fényes Adolf Szolnoki Művészeti Szakközépiskolája és Gimnáziuma modern-kortárstánc tagozata, ugyanebből az iskolából Balogh Szabina és Eszteró Péter karaktertáncban bizonyultak a legjobbnak produkciójukkal, míg mozdulatművészetben a szentesi ARABESQUE Táncműhely csoportja lett az első.

Az esemény végén a legjobb koreográfusnak járó díjat Varga József, a makói VargaBalett Táncműhely vezető koreográfusa kapta.

A zsűri elnöke Mráz Kornélia balettművész volt, a díjátadó után felléptek a Magyar Táncművészeti Főiskola végzős diákjai.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.