Programajánló

Petőfi TV Terasz nyílt az Akvárium előtt

Petőfi TV Terasz nyílt a budapesti Akvárium Klub előtt, ahol csütörtöktől tíz, kortárs művészek által készített asztal, valamint egy ötméteres irányítótábla várja a vendégeket.

2015.05.14 14:33MTI

A Petőfi brand egy újabb eleme jön létre a terasz megnyílásával: a kortárs magyar képzőművészet legjobbjai mutatják meg magukat az Akvárium előtt, amely szoros együttműködő partnere a Petőfi TV-nek - mondta el az avató ünnepségen Szabó László Zsolt, az MTVA vezérigazgatója.

Lobenwein Norbert, a VOLT fesztivál vezetője felidézte: hat éve alakult meg a VOLT Art Group, amelynek tagjai azóta évről évre izgalmas alkotásokat készítenek a soproni fesztiválra.

Az Akvárium bejárata előtt ezentúl tíz egyedi és dekoratív asztal várja a vendégeket, akik a VOLT Art Group, vagyis Ef Zámbó István, Győri Márton, Magyarósi Éva, Nosek Mimma, Soós Nóra, Szurcsik József, Töttös Kata, Verebélyi Dia, Wahorn András, Weiler Péter és a Nem Mi Voltunk Crew asztalához is leülhetnek, és élvezhetik az Akvárium Klub programjait, valamint élőben láthatják a Petőfi TV működését.

Szintén csütörtökön avatták fel az Akvárium öt méter magas irányítótábláját. Brunda Mátyás, a klub vezetője elmondta, a "kulturális iránytű" az Akvárium által ajánlott budapesti helyek és nagyszabású, országos események irányát és távolságát mutatja meg nyilak segítségével.

Az iránytűről bárki megtudhatja, hogy merre és milyen messze van a Művészetek Palotája, az A38 Klub, a Sziget fesztivál, a Balaton, a VOLT Fesztivál vagy éppen Berlin és Szentendre. Utóbbi helyszín utalás az alkotó személyére: a Szentendrén élő Ef Zámbó István az Akvárium Klub felkérésére készítette el Budapest egyik új látványosságát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.