Online rendezvénynaptár

Stratégiai együttműködési megállapodást kötött az MT Zrt. és az MTVA

A megállapodás kiterjed az MT Zrt. vasárnapi program elnevezésű online rendezvénynaptárának és az azon szereplő programoknak közös népszerűsítésére.

2015.03.18 16:33MTI
MTI/Kovács Tamás

Stratégiai együttműködési megállapodást kötött a Magyar Turizmus (MT) Zrt. és a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA). A megállapodás kiterjed az MT Zrt. vasárnapi program elnevezésű online rendezvénynaptárának és az azon szereplő programoknak a közös népszerűsítésére - jelentették be az intézmények közös sajtótájékoztatóján szerdán Budapesten.

Faragó Péter, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója közölte, hogy az új online rendezvénynaptár, amelyben mindenki találhat aktuális úti tippeket, programlehetőségeket, március 22-én indul.

Az MTVA-val kötött megállapodás egyik célja, hogy a vasárnapi programokat minél szélesebb körben népszerűsítsék - mondta.

A turisztikai szolgáltatókkal, és a programgazdákkal együtt szeretnék a lakosságot a szabadidő tartalmasabb eltöltésére ösztönözni. A felület folyamatosan frissül majd, az itthon.hu honlap vasárnapi program aloldalán nyomon követhetők lesznek a tematikus ajánlatok, túralehetőségek mellett a SZÉP-kártyához kapcsolódó ajánlatok is - tette hozzá.

Az MTVA-val megkötött megállapodás egyik célja, hogy a vasárnapi programokat minél szélesebb körben népszerűsítsék. Faragó Péter elmondta: a magyarországi kínálat bemutatása érdekében így már nem csak az MT Zrt. felületét tudják használni, hanem a közmédia eszközeivel a lakosság lehető legszélesebb körét elérik. Reményét fejezte ki, hogy a programajánlókkal hatékonyan hozzá tudnak járulni a tartalmas időtöltés megtervezéséhez.

MTI/Kovács Tamás

Szabó László Zsolt, az MTVA vezérigazgatója közölte: a közszolgálati média számára kiemelten fontos, hogy a szórakoztatás és a kultúra mellett információival is eljusson minden magyar emberhez a világ bármely részén.

A célt a megállapodás is jól szolgálja, mivel a nézőkhöz és a hallgatókhoz az MT Zrt.-vel együtt olyan információkat tudnak eljuttatni, amelyek a rekreációt, az ország és a magyar kultúra megismerését szolgálják - jelezte a vezérigazgató.

Az új információs csatornán, az M1-en már ezen a hétvégén is megtalálhatóak lesznek a zrt. honlapjának információi, a csatornán még egy heti magazinműsor is készül Itthon vagy címmel - tette hozzá.

Horváth Gergely, az MT Zrt. vezérigazgató-helyettese arról beszélt, hogy a csillagászati tavasz kezdetére, e hét végére esik az erdők nemzetközi világnapja, amelyre számos nemzeti park külön programot szervez. Példaként említette a somogyszobi tanösvény túrát vagy a Duna-Dráva Nemzeti Park programjait.

Czinege Szilvia, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei (BGYH) Zrt. értékesítési igazgatója elmondta: a fürdőszövetség felhívására országosan több mint 30 fürdő csatlakozott a vasárnapi víz világnapja rendezvénysorozat országos rendezvényéhez, köztük a BGYH Zrt. 5 történelmi fürdője. A fürdők számos kedvezménnyel és változatos programokkal, köztük koncertekkel várják a látogatókat - ismertette.

Az MT Zrt. a helyi tourinform irodákban várja azoknak a szolgáltatóknak a jelentkezését, akik speciális hétvégi illetve vasárnapi akciókkal szeretnék bővíteni a kikapcsolódási lehetőségeket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.