Programajánló

A Föld napja - Egész napos programsorozat Újbudán

Nemzedékek együtt címmel egész napos programsorozatot szervez Újbuda Önkormányzata a Föld napja alkalmából szerdán a Feneketlen-tónál, a TIT Stúdió Egyesület épületében, valamint a Bikás parkban.

2015.04.20 20:56MTI

Az önkormányzat tájékoztatása szerint időseket és gyerekeket egyaránt várnak a környezetvédelemmel kapcsolatos programokra, sporteseményekre és szabadidős rendezvényekre.

Szerda délelőtt a Feneketlen-tó Edömér utca felőli részénél reggeli tornával indul a rendezvény, majd Föld napja-lufikkal "festik meg" az eget. Az eseményen részt vesz Horváth Gábor és Kökény Roland olimpiai bajnok. Beszédet mond Hoffmann Tamás polgármester és Simicskó István országgyűlési képviselő. Ezután az önkormányzat épülete előtt a gyerekek elhelyezik a "Jókívánságok fáját".

A Feneketlen-tónál emellett a Magyar Madártani Egyesület, valamint a Duna-Ipoly Nemzeti Park munkatársai is várják az érdeklődőket. Sok más mellett lesz lovaglás, tűzoltó- és rendőrautó-bemutató, valamint az elsősegélynyújtás alapjait is elsajátíthatják a gyerekek.

A TIT Stúdió Egyesület épületében virágkötészet, ásványbemutató, ismeretterjesztő játékok, madár- és hangszerbemutató, gyógyteafőzés és -kóstoló, valamint Óvodássziget címmel foglalkozás lesz a legkisebbeknek.

A Bikás parkban Monspart Saroltával tájfutó versenyt tartanak. Emellett meridián torna, valamint logikai és gondolkodtató játékok is szerepelnek a programban.

"A rendezvény szervezésében és lebonyolításában az önkormányzat a Nemzeti Közszolgálati Egyetem hallgatóival dolgozik együtt, akik a jövőben lehetőséget kapnak arra, hogy gyakornokként próbálják ki magukat Újbuda Önkormányzatánál" - írták közleményükben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.