Filmek, előadások, programok

Skandináv napot rendeznek az Eröművházban

Filmvetítésekkel, előadásokkal, gyerekprogramokkal, skandináv kvízzel és koncerttel várják idén is az északi kultúra kedvelőit a budapesti Eröművházban szombaton.

2015.03.26 13:30MTI

A filmek kedvelőinek délután és az este folyamán dokumentum-, családi-, rövid-, valamint játékfilmmel készülnek a szervezők.

A gyerekek a Csillaghercegnő című norvég családi moziban Sonja, az árva kislány kalandjait nézhetik meg, aki az elveszett Karácsony csillag keresésére indul. A felnőtteknek levetítik a 2014-ben legjobb fikciós rövidfilm Oscar-díjat nyert dán Hélium című mozit, valamint először láthatja a magyar közönség a Nordvest című dán gengszterfilmet is, amely Koppenhága egyik külvárosában játszódik. Ez a március 25-29. között zajló Skandináv Filmfesztiválon is bemutatásra kerül az Örökmozgóban - közölték az MTI-vel a szervezők.

Levetítik továbbá az Izland mozgásban - Egy körutazás története című dokumentumfilmet is, amely Jurkovics Milán, Mótyán Gergő és Nagy Gyula háromhetes izlandi túrájának útibeszámolója. A vetítést követően a film alkotóival Dorogman Hédi, a Skandináv Ház munkatársa beszélget izlandi tapasztalataikról.

A Skandináv mitológia címmel Szöllősi Gábor gyógypedagógus tart előadást a világ teremtéséről, a főbb skandináv istenekről és mitikus lényekről, majd ezt követően a játékos kedvűek próbára tehetik tudásukat a skandináv kvíz című játékban.

A gyerekek a húsvétra készülhetnek a kézműves foglalkozáson északi módra, a kalandvágyókat pedig a Tanulás és munka Skandináviában című előadásra várják, amelyen Dániában, Norvégiában és Svédországban élt magyarok beszámolóit lehet meghallgatni. A napot az Antonia Vai Band akusztikus koncertje zárja.

Az Eröművház előterében egész nap magyar nyelvű skandináv könyveket, valamint ajándéktárgyakat lehet megvásárolni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.