Vígjátékkal kezdődik az évad!

Gazdag őszi program a Szegedi Nemzeti Színházban

A Szegedi Nemzeti Színház mindkét játszóhelyén vígjátékkal kezdődik az évad: a nagyszínházban pénteken a Kávéház, a Kisszínházban október 3-án a Mandragóra című darabot tekintheti meg a közönség.

2008.09.25 18:10MTI
Juronics Tamás

A Kávéház című Goldoni-Mohácsi-Fuchs darabot Rusznyák Gábor rendezi, míg Machiavelli Mandragóráját Szabó Máté irányításával mutatják be. A 125 éves intézmény október 14-én gálaműsorral emlékezik a fennállás óta eltelt időre, a nagy művészegyéniségekre, legendás korszakokra. 

Az esten mások mellett közös produkcióban fellép a Kortárs Balett, a Szegedi Szimfonikus Zenekar és az operatársulat, amelyek az ünnepi alkalomra készítettek egy előadást: Lendvay Kamilló A mennyei város című művére Juronics Tamás álmodott koreográfiát. 

A Magyar Televízió szegedi stúdiója számos felvételt őriz a színház életéből. Ezekből egy hatrészes sorozatot bemutatnak majd a Somogyi Könyvtárban, november végéig. A könyvtár egyébként szintén fennállásának 125. évfordulóját ünnepli, így a színházi bemutatók mellé kiállításokat szerveznek és az érdeklődők elé tárják a darabok irodalmi és kulturális hátterét. 

A televízió és a könyvtár mellett a Szegedi Tudományegyetem őszi kulturális fesztiválja is kapcsolódik a programokhoz. Október 15-én délelőtt beköltözik az egyetem a teátrumba: egész napos színházi sétákat szerveznek, lesznek jelmezbemutatók, drámajátékok, beszédtechnika- és tánckurzusok. 

Délután az egyetem professzorai kortesbeszédekkel ajánlják a színház bemutatandó darabjait. Erre a napra közönségtalálkozót is szerveznek, este pedig bemutatkozik a Szegedi Egyetemi Színpad is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.