Spontán örömzenélésre buzdítanak mindenkit

Hangadás a zene világnapján!

Országos spontán örömzenélésre buzdítanak mindenkit október 1-jén, a zene világnapján. Hangszerrel vagy énekelve, síppal, dobbal vagy nádi hegedűvel, profik vagy műkedvelő amatőrök jelentkezhetnek, akik szívesen adnak egy ad hoc koncertet 10-15 percben egy szokatlan, általuk kiválasztott helyen.

2008.09.25 17:00ma.hu
Fellép a Péterfy Bori & the Love Band is

A Hungarofest, a Klassz Zenei Iroda és a Raygun Reklámügynökség október elsején tettre sarkallja mindazokat, akik valamilyen módon zenét tudnak csiholni hangszerrel vagy épp a saját hangjukkal.
 
Szóló zenészek, amatőr és profi zenekarok, kórusok jelentkezhetnek. A lényeg az, hogy a lehető legszokatlanabb helyen történjen mindez, és minél többen lássák forgalmas utcán, vendéglátóhelyen, közintézményben, vagy munkahelyen. 

Az előadást fotóval vagy videóval kell dokumentálni és feltölteni a világnap honlapjára, a www.azenevilagnapja.org címre. Az előadásnak minimum 5 percesnek kell lennie, és a dokumentációnak bizonyítani kell azt is, hogy mennyi ember látta. A legötletesebb, legérdekesebb előadásokat nyereményekkel díjazza a zsűri: zenelejátszók, stúdióidő, hangszerek, belépőjegyek, kották és CD-k nyerhetőek, továbbá sajtómegjelenés, na és persze világhír. 

Az már biztosnak tűnik, hogy az alábbi művészek is zenélni fognak Budapest utcáin, meglepő helyeken: Palya Bea, Fekete Kovács Kornél és a Modern Art Orchestra, a Danubia Szimfonikus Zenekar, Péterfy Bori & Love Band - és még sokan mások. A zene világnapját Yehudi Menuhin hegedűművész alapította 1975-ben ezzel az üzenettel: 

"Arra szeretnék buzdítani minden várost, falut és országot, hogy rendezzenek sokféle zenei eseményt ezen a napon. Örülnék, ha nemcsak koncerteken, rádióműsorokban szólalnának meg régi és főként mai művek, hanem spontán megnyilvánulásként utcákon és tereken is muzsikálnának énekesek, kórusok, jazz-zenészek és a komolyzene legjelentősebb előadói."

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.