Programajánló

Egész évben Lisztet ünneplik a 10. doborjáni Liszt-fesztiválon

Jubileumi, tizedik évéhez érkezett a Doborjánban (német nevén Raidingban) évente megrendezett Liszt-fesztivál. A komponista szülőháza mellé épített modern hangversenyteremben idén a mester valamennyi zenekarra és zongorára írt darabját előadják.

2015.03.10 06:30MTI

A fesztivált idén négy ciklusban - március 20. és 22., június 12. és 14., június 17. és 21., végül október 21. és 25. között - tartják a 2006-ban megnyílt Liszt-centrumban, amelyben 600 fős koncertterem várja a közönséget.

Liszt zongoradarabjait olyan művészek tolmácsolják, mint Muza Rubackyté, Aleksandra Mikulska, Kirill Gerstein, Dora Deliyska, Clara Frühstück, Shani Diluka, Miki Yumihari, Boris Giltburg és Boris Bloch. A zongorára és zenekarra írt darabokat a Martin Haselböck vezényelte Orchester Wiener Akademie adja elő Gottlieb Wallisch, Steven Mayer és Eduard Kiprsky szólistákkal, míg a kamaraműveket Johannes és Eduard Kutrowatz zongoraduója, valamint az Eggner Trio mutatja be.

Liszt dalait, kórus- és egyházi műveit többek között a Wiener Kammerchor és a Wiener Singverein, valamint Elisabeth Kulman mezzoszoprán és Ildikó Raimondi szopran előadásában hallhatják a fesztivál vendégei - derül ki az esemény honlapjáról (www.lisztfestival.at).

A Johannes és Eduard Kutrowatz intendánsok által vezetett fesztiválon Liszt művei mellett Bruckner, Rossini, Dvorák, Brahms, Schubert, Schumann, Beethoven, Sosztakovics, Ginastera, Messiaen, Philip Glass és Dave Brubeck kompozíciói is elhangzanak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.