Férfiak, nők, Fellini

Nőnapi balett premier Miskolcon

Március 8-án, nőnapon mutatja be a Miskolci Balett a Férfiak, nők, Fellini című produkciót a Miskolci Nemzeti Színházban, a premier igazi kuriózumnak számít.

2015.03.07 17:57MTI

A korszakalkotó olasz filmrendezőnek, Federico Fellininek emléket állító táncelőadás keretében a balett táncosai a férfi és női kapcsolatok rejtelmeibe kalauzolják el nézőket.

Hogyan kerülnek egymás mellé emberek, milyen hatalom hatására maradnak együtt, és miért távolodnak el egymástól, a szorongás, a bizalmatlanság és a félelem milyen kapcsolatokat szül, és honnan származik az a mágikus valami, amit szerelemnek nevezünk - ezt játsszák el a táncosok a miskolci deszkán.

A bemutató különlegessége, hogy két különböző koreográfiából áll, az egyik Kozma Attila, a Miskolci Balett művészeti vezetője, a másik Stayce Camparo Németországban dolgozó amerikai koreográfus munkája.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.