...akit jegyeznek

Kortárs szobrászati szakmai konferencia a Műcsarnokban

R-Evolúció! mottóval a hazai kortárs képzőművészet "vérfrissítését" célozza a Műcsarnokba március 3-ra meghirdetett kortárs szobrászati szakmai konferencia.

2015.02.25 23:30MTI
Facebook/Műcsarnok

"A tavalyi mottónk Elfogadás, nyitottság, művészi szabadság volt, míg az idei R-Evolúció! jelszó arra utal, hogy csak az fejlődik, akit jegyeznek. Ennek érdekében kategorikusan szakítani kell az olyan gyakorlatokkal, amelyek felett eljárt az idő" - közölte a Bergman Galéria, az Interart Alapítvány, a Magyar Szobrász Társaság és a Symposion Alapítvány konferenciájának főszervezője.

Gajzágó György elmondása szerint a második alkalommal meghirdetett projekt célja a tavalyi hagyományteremtő, gyakorlati, konstruktív kérdésekre és megoldásokra fókuszáló konferencia folytatásaként ismét egy egész évre kiterjedő, folyamatában működő kortárs szobrászati program elindítása.

"A fejlődés és a fenntarthatóság érdekében a rendezvényen törekszünk a legkreatívabb szakmai közönséghez közelebb hozni és lehetőség szerint egy generált folyamat eredményeképpen a gyakorlatba integrálni a globális művészeti világ gépezetében elvárt progresszív és kooperatív szemléletet. Új anyagokat és technológiákat vonultatunk fel, hogy ezáltal vérfrissítést vigyünk a hazai kortárs művészetbe, és elősegítsük annak fejlődését. A problémák régóta ismertek, ezért a szervezők kitűzött célja az, hogy itt csak a feladatokkal és azok lehetséges megoldásaival foglalkozzanak" - fogalmazott.

Gajzágó György hozzátette, a konferenciára egyaránt várják az aktív képzőművészeket, művészeti hallgatókat és oktatóikat, a téma iránt érdeklődő egyéb alkotókat, kurátorokat, kritikusokat, művészeti menedzsereket, kulturális tisztségviselőket, döntéshozókat, valamint a sajtó képviselőit.

A konferencián előadást tart mások mellett Gajzágó György, Kertész László művészettörténész, Császár Szabolcs 3D látványtervező és Polgár Botond szobrász.

A látogatói részvétel előzetes regisztrációhoz kötött az ülőhelyek korlátozott száma miatt.

A konferencia részletes programja és a regisztrációval kapcsolatos információk a szoborkultura.hu honlapon érhetők el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.