Sztárhegyek

Oscar-díj: sok zenét ígérnek a vasárnapi ceremóniára

A műsorban szerepel majd Lady Gaga, Jennifer Hudson, Common és John Legend, Adam Levine, Rita Ora is.

2015.02.17 18:54MTI

Sok zenével és sztárfellépővel várja a vasárnap esti Oscar-gála közönségét a program két producere, Neil Meron és Craig Zadan. "Szórakoztatni akarunk, és hogyan is tehetnénk ezt jobban, mint zenével" - jelentette ki Meron, aki kollégájával már a harmadik Oscar-gálán dolgozik.

A műsorban szerepel majd Lady Gaga, Jennifer Hudson, Common és John Legend, Adam Levine, Rita Ora, Tegan és Sara, valamint Tim McGraw is. Neil Patrick Harris, a gála házigazdája musical számmal vezeti be az estét.

Az alkalomhoz illő Moving Pictures című szám Meron szerint kitűnően megalapozza majd a műsor hangulatát. "Miközben a filmeket ünnepli, azért van benne egy adag szemtelenség is. A szám szép zenei motívuma az egész műsor visszatérő dallama lesz" - mesélte a producer. Munkatársa, Zadan pedig hozzáfűzte, hogy semmiképp sem akartak olyan dalt, amely a Tony-díjátadón vagy bárhol máshol is megfelelne.

"Ez egy multimédiás betétdal. Valami olyasmi, amit korábban még nem csináltunk" - hangsúlyozta. A zene abszolút beleillik a duó profiljába: ők voltak a producerei A muzsika hangja és a Pán Péter élő televíziós közvetítésének, emellett olyan zenés mozik is a nevükhöz fűződnek, mint a Hajlakk és a 2003-ban a legjobb fim Oscar-díját elnyerő Chicago.

Az Oscar-showban természetesen felcsendülnek majd az Oscar-jelölt dalok. Common és Legend előadják a Selma című polgárjogi drámához készült Gloryt. Levine a Szerelemre hangszerelve című románcból énekli a Lost Stars című slágert, Ora pedig Diane Warren dalát, a Gratefult adja elő a Beyond the Lights című filmből.

Azt még nem árulták el a producerek, hogy Hudson, Gaga vagy Jack Black és Anna Kendrick mit fog énekelni a hollywoodi Dolby Színház közönségének. Így legalább azon izgulhatnak a nézők, hogy vajon mit hallhatnak majd tőlük, és ez talán némiképp pótolhatja a feszültség hiányát néhány színészi kategóriában.

Elemzők szerint ugyanis Patricia Arquette, a Sráckor női mellékszereplője, J. K. Simmons, a Whiplash férfi mellékszereplője, továbbá Julianne Moore a Still Alice című Alzheimer-dráma főszereplője már bizton kezében érezheti az Oscar-szobrot.

A legjobb színész kategóriában lehet egy kis harc a két favorit, a Birdman főhősét alakító Michael Keaton és A mindenség elmélete című, Stephen Hawkingról szóló életrajzi dráma főszereplője, Eddie Redmayne között, akik az idei díjszezonban felváltva vehették át játékukért az elismeréseket. A Hollywood színét-javát felvonultató ceremónia közönsége előtt a legjobb film Oscarjáért nyolc produkció verseng.

Az Oscar-jelöléseket fej-fej mellett vezető Birdman és A Grand Budapest Hotel a legjobb rendező, operatőr és forgatókönyv trófeájára is esélyes. De a legjobb film kategóriában az Amerikai mesterlövész, a Sráckor, a Kódjátszma, A mindenség elmélete, a Selma és a Whiplash is felülkerekedhet.

A gálaműsort tavaly Ellen DeGeneres vezette, aki számos meglepetéssel derítette fel a hírességekből álló nézősereget: pizzát rendelt a számukra és váratlanul egy csoportos szelfit is készített a széksorok között, ami hatalmas sikert aratott a közösségi portálokon. Meron és Zadan nem ígért újabb meglepetéseket.

Csak annyit árultak el, hogy tavaly sem szerepelt a programban sem a pizza, sem a szelfi, spontán ötlet volt mindkettő, még ha sokan mást gondolnak is erről. Amit viszont ígértek, az egy varázslatos Oscar-este, végül is a házigazda, Harris közkedvelt bűvész.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.