92 éves volt

Elhunyt Stewart Stern Oscar-jelölt forgatókönyvíró

Kilencvenkét éves korában elhunyt Stewart Stern, a Haragban a világgal, A csúnya amerikai és a Rachel, Rachel kétszeres Oscar-jelölt forgatókönyvírója.

2015.02.07 10:00MTI

Az amerikai forgatókönyvírók céhének pénteki tájékoztatása szerint az idős filmest a hét elején érte a halál egy Seattle-i kórházban, ahol rákbetegsége miatt kezelték.

Stewart Stern második világháborús veterán, a Bíborszív kitüntetés birtokosa volt.

Forgatókönyvíróként olyan filmeket jegyzett, mint a James Dean-legenda alapját jelentő Haragban a világgal, A csúnya amerikai Marlon Brandóval, valamint Paul Newman rendezésében, Joanne Woodward főszereplésével készült Rachel, Rachel című dráma. Pályafutása több mint öt évtizedet ölelt fel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.