Meg nem mondaná, hogy nem az igazit látja

Világegyetem, ékkövekből kirakva

Sokat köszönhetünk az űrt kémlelő távcsöveinknek, többek között azokat a bámulatos képeket, melyek mindig rádöbbentik az embert, mennyire változatos is a világ. Valaki nemrég a legérdekesebb objektumokat újraalkotta - ékkőből.

2015.02.07 21:00ma.hu
Forrás: St. Tesla

A világegyetem végtelenségét lehetetlen felfogni, ettől függetlenül az ember fantáziáját már ősidők óta foglalkoztatják a csillagok. Modern eszközeinknek köszönhetően az univerzum számos látványos csodáját tekinthettük meg úgy, ahogy azt elődeink sosem láthatták. Rengeteg kép áll már rendelkezésünkre csillagrendszerekről, hatalmas gázfelhőkről és egyéb érdekességekről.

Forrás: St. Tesla

Nemrég egy olasz művész-kutató vágott szokatlan kísérletbe: újraalkotta a közismert űrbéli objektumokat tilt-shift technikával, ékkövekből. Bámulatos pontossággal és ügyességgel sikerült megmintáznia a Hubble és más távcsövek segítségével korábban megörökített jelenségeket, csillagködöket, galaxisokat és szupernóvákat alakított ki parányi ékkövek segítségével.

Forrás: St. Tesla

Az olasz művész többi munkája itt tekinthető meg. Érdemes kattintani!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.