Debreceni Őszi Fesztivál

Felejthetetlen élmények, gazdag program!

Sokrétű, minden korosztály számára érdekes, igényes programokat kínál a Főnix Rendezvényszervező Kht. október 10. és 31 között a Debreceni Őszi Fesztiválon. A közel két hétig tartó rendezvény minden napja felejthetetlen élménnyel gazdagítja a cívisváros lakóit és a városba látogatókat.

2008.09.15 18:00ma.hu
Ákos

Az idei Debreceni Őszi Fesztivált október 10-11-én Ákos nyitja meg, és várja a rajongókat a tőle megszokott fergeteges hangulatú és látványos produkcióval. 

Az ország összes koncertszínpadán megfordult már, hiszen közel 16 országos turné főszereplőjeként, több mint 100 élő koncertet adott. Október 13-án, az évente 50-60 alkalommal fellépő, 55 éves múltra visszatekintő Debreceni Hajdú Néptáncegyüttes szórakoztatja, és kápráztatja el táncrepertoárjával a közönséget. 

Október 14-én, az USA egyik legnagyobb tehetsége, Alex De Grassi, az akusztikus gitár fenoménja mutatkozik be a debreceni közönségnek. Gitárestje igazi csemege lesz a modern kortárs akusztikus gitárzene kedvelőinek. 

Október 15-én a görög Karolisz Trikolodisz dirigálja majd a Debreceni Filharmonikusokat. A zenekart, amely 1923 óta Debrecen hivatásos zenekara, és az elmúlt évtizedekben a magyar karmesterek teljes élgárdája (pl. Ferencsik János, Lehel György, Medveczky Ádám), valamint több neves külföldi dirigens (Pl. Carlo Zecchi, Kobayashi Ken-ichirio) is vezényelte őket. 

Nem mindennapi élményre számíthat a debreceni hallgatóság, ugyanis október 21-én a Kölcsey központ Nagytermében a hazai zenei élet nagyjai lépnek fel. A neves művészek Gershwin legnépszerűbb műveit adják elő; fuvolán Horgas Eszter, zongorán pedig Vukán György működik közre. Harmincöt éves pályafutását ünnepli a Muzsikás Együttes, akik ebből az alkalomból október 27-én jubileumi koncertet adnak, mely a Kalotaszegtől Bartókig nevet viseli. 

Nagy várakozással tekinthetünk koncertjük elé, melyre az együttes, szokás szerint kiváló muzsikus és táncos vendégeivel érkezik. A Debreceni Őszi Fesztivált október 30-án a debreceni PG Csoport koncertje zárja – 14 megjelent album, számtalan hazai és külföldi koncert fémjelzi a nevüket. 1989-ben alakultak Debrecenben, 1990-ben jelent meg első albumuk Alföldi zene címmel. 

A PG büszkén vállalja, hogy lehet magyarul is színvonalasan popzenét írni és játszani. A tőlük már megszokott jó bulit teremtő koncerttel várják a közönséget.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.