Indul a Delicate!

A kamarazene gyöngyszemei hallhatóak Várjon Dénessel

Várjon Dénes zongoraművész a Zeneakadémia Alma Mater koncertsorozata keretében magyar és külföldi művészbarátaival együtt különleges zenei csemegéket kínáló kamarazenei koncertsorozatra várja a közönséget.

2008.09.15 16:00ma.hu

Négy estén át a fellépők Beethoven, Mozart, Mendelssohn és Schumann népszerű művei mellett a szerzők ritkán hallható darabjait is előadják. Az első hangversenyen a kamarazene slágerei mellett egy Schumann dalciklus is elhangzik világhírű művészek közreműködésével. 

A Zeneakadémia 2008/2009. évi programjának különlegessége a „Delicate” című koncertsorozat, mely nemcsak valódi kamarazenei csemegéket ígér, hanem egyúttal lehetőséget ad arra, hogy a hírneves előadók mellett bemutatkozhassanak a fiatal tehetségek. 

„A sorozat célja, hogy a kamarazene méltó helyre kerüljön a hazai hangversenyéletben, hiszen a zenei kommunikáció talán legközvetlenebb formája a kamarazenélés.” – mondta el Várjon Dénes zongoraművész, aki sűrű koncertfellépései mellett a Zeneakadémián is tanít és a sorozat szerkesztője. 

A „Delicate” első kamaraestjére szeptember 23-án kerül sor, melyen Mendelssohn és Schumann művek csendülnek fel. Perényi Miklós és Várjon Dénes először Mendelssohn D-dúr szonátáját adják elő, majd a koncert zárásaként - Rolla Jánossal kiegészülve - a d-moll zongoratriót. A két Mendelssohn mű között a kamaraest programjában Schumann művei is szerepelnek: az Asszonyszerelem, asszonysors – dalciklus op. 42. Rost Andrea és Simon Izabella előadásában hangzik el. 

A másik, ritkán játszott, különleges hangszerelésű Schumann műben (Andante és variációk) színpadra lép Simon Izabella, Várjon Dénes, Perényi Miklós és két fiatal tehetség, Sovány Rita és Tóth Bálint. 

„A koncerten hallható művek egytől-egyig a zeneirodalom gyöngyszemei, melyek láthatatlan szálakkal kapcsolódnak egymáshoz. Az előadáson a kamarazene különböző műfajaiból kaphatnak ízelítőt az érdeklődők, ezáltal egy igazán színes, ugyanakkor könnyen befogadható zenei élményben lehet részük. Nagy örömömre szolgál, hogy világhírű művészek vállalták a közreműködést a „Delicate” sorozat előadásán.” – mondta el Várjon Dénes.

Az első „Delicate” hangverseny időpontja: 
2008. szeptember 23. 19.30 

A hangverseny helyszíne: 
Zeneakadémia, Nagyterem

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.