Nyolc éves kora óta játszik

Fülei Balázs diplomahangversenye a Zeneakadémián

Fülei Balázs diplomahangversenyét hallgathatják meg az érdeklődők április 7-én a Zeneakadémia Nagytermében. A huszonéves tehetség 14 éves kora óta rendszeresen fellép Európában és Japánban.

2008.04.01 17:28ma.hu

Szóló- és kamarazenei művek, valamint kortárs művek ősbemutatói fűződnek Fülei Balázs nevéhez. 2005-ben a tarantói (Olaszország) 43. Arcangelo Speranza Nemzetközi Zongoraverseny győztese, majd 2006-ban a The International Holland Music Sessions neki ítélte a New Master On Tour, vagyis a 2006/2007-es évad európai koncertkörútjának szólista szerepét. 2007-ben a moszkvai Csajkovszkij Verseny különdíjasa, valamint egyedüli magyarként harmadik helyen végzett a 25. Ettore Pozzoli Nemzetközi Zongoraversenyen. 2006-ban Tokióban készített koncertfelvételt, amelyen Chopin- és Liszt-műveket játszott.

Műsoron: J. S. Bach: A fúga művészete - részletek BWV 1080 L. V. Beethoven: C-dúr szonáta gordonkára és zongorára Op. 102/1 L. V. Beethoven: D-dúr szonáta gordonkára és zongorára Op. 102/2 L. Janácek: Benőtt ösvényen - válogatás F. Schubert: A-dúr szonáta D 959

Közreműködik: Várdai István - gordonka

A koncert időpontja: 2008. április 7. 19.30, Zeneakadémia Nagyterem

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.