Programajánló

Nemzetközi barokk napok a melki apátságban pünkösdkor

Nemzetközi barokk napokat tartanak a melki apátságban pünkösdkor, a 2015-ös fesztiválon tizenkét koncertet tűznek műsorra a szervezők.

2014.12.03 04:30MTI

A Bécs közelében fekvő apátságban Zenei utazás - utazástól a megérkezésig mottóval rendezik meg a komolyzenei fesztivált, amelynek nyitányaként a kölni La Capella Ducale lép fel, a köszöntő beszédet Karl-Markus Gauss osztrák író mondja.

A rendezvény vendégei között lesz az 1953-ban alapított osztrák Concentus Musicus együttes, a bécsi Arnold Schönberg Kórus, Hiro Kuroszaki japán származású osztrák hegedűművész és az osztrák Bach Consort barokk együttes is.

A búcsúzás, megérkezés és az úton való haladás fontos szimbolikája a fesztiválnak, így a Helsinki Baroque Orchestra koncertjét "a határok átlépése a letelepedés szabadsága" címmel tartja. A berlini Lautten Compagney tolmácsolásában olasz reneszánsz és kora barokk művek mellett hagyományos kínai zene is felcsendül. Gulivernek nem szabad meghalnia című hangversenyén az olasz I Cavalieri di Rocco együttes Stephanie Houtzeel német mezzoszopránnal lép fel.

Michael Schade, a fesztivál művészeti vezetője az idei program ismertetésekor örömmel számolt be újabb támogatókról és pártolókról, valamint az apátsággal való hosszabbtávú együttműködés kialakításáról.

Az 1992-ben Pünkösdi Koncertek néven útnak indított kulturális rendezvény mára Európa legrangosabb barokk zenei fesztiváljainak egyikévé nőtte ki magát. A pünkösdi időponthoz máig hűek maradtak a szervezők, 2015-ben május 22. és 25. között rendezik meg a nemzetközi programot. A jegyek december 9-től kaphatók.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.