Fehérvárcsurgón

Barokk koncertsorozatot ad a Liszt Kamarazenekar

Három hangversenyből álló barokk koncertsorozatot ad a Liszt Ferenc Kamarazenekar a fehérvárcsurgói Károlyi-kastélyban augusztus utolsó hétvégéjén.

2014.08.09 21:30MTI
Forrás: Wikipedia

A 2011-re gyönyörűen felújított klasszicista kastélyban a kamarazenekar vendége lesz a Pozsonyi Állami Operaház énekese, Varga Bach Helga szoprán, valamint az idén Kossuth-díjjal kitüntetett fiatal hegedűművész, Baráti Kristóf - derül ki az együttes MTI-hez eljuttatott közleményéből.

"Kastélyokban mindig szerettünk játszani. Az ilyen épületekhez barokk műsor illik, az ad nekik eleganciát - holott tudjuk, hogy a fehérvárcsurgói a 19. században épült. Mi is ilyen programot állítottunk össze, Vivaldi, Händel, Bach-művekkel. Baráti Kristóf koncertje kivétel, ott későbbi zeneszerzőktől is játszunk, Mendelssohntól, Liszttől" - idézik a beharangozóban Rolla Jánost, a zenekar művészeti vezetőjét.

A Varga Bach Helgával adandó pénteki (augusztus 29.) és a Baráti Kristóffal tartandó vasárnapi (augusztus 31.) koncert között szombaton a Liszt Ferenc Kamarazenekar zenészei lépnek elő szólistákká: egy, két vagy négy hangszerre írt Vivaldi-versenyműveket adnak elő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.