Székesfehérvár

Teljesen akadálymentesített előadást tartanak a Vörösmarty Színházban

Az előadás a Más Fogyatékos Gyermekekért Alapítvány és a Fejér Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház szervezésében valósul meg.

2014.11.25 20:30MTI

Teljesen akadálymentesített színházi előadást tartanak a székesfehérvári Vörösmarty Színházban, december 3-án, a fogyatékossággal élő emberek világnapján.

Az előadás a Más Fogyatékos Gyermekekért Alapítvány és a Fejér Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház szervezésében valósul meg. A rendezvény keddi sajtótájékoztatóján Mahlerné Köfner Anikó, az alapítvány elnöke elmondta, hogy Leonard Gershe A pillangók szabadok című vígjátékát mutatják be.

A látássérültek számára az előadás előtt akadálymentes színpadbejárást biztosítanak, a darabot pedig narráció segítségével követhetik nyomon. A mozgássérült nézőknek annyi helyet biztosítanak az első sorokban, amennyi szükséges, a hallássérültek részére egy jelnyelvi tolmács biztosítja az előadás megértését. Az autizmussal élők és az enyhe fokban sérültek számára könnyen befogadható forgatókönyvet adnak, amit előre elolvashatnak és folyamatosan követhetik belőle az előadást.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.