Mesekórház program

Jótékonysági koncerten és aukción gyűjtenek a Heim Pál Alapítványnak

Jótékonysági mesekoncertet adnak szombaton neves művészek a MOM Kulturális Központban, hogy ezzel támogassák a Heim Pál Alapítvány Mesekórház programját. Az előadás után árverést is szerveznek, amelynek bevétele szintén az alapítványt segíti.

2014.11.12 06:30MTI
freedigitalphotos.net/akeeris

A programon fellép Balázs János zongoraművész, Lajkó Félix hegedűművész, Mácsai Pál színművész, valamint Rácz Rita operaénekes, Mocsári Károly zongoraművész, az Anima Musicae kamarazenekar és Vásáry Tamás karmester is.

A koncert részeként rendezik meg első alkalommal a Mese aukció névre keresztelt jótékonysági árverést is, amelyre a fellépő művészek mellett a Molnár Ani Galéria és több elismert borászat is ajánlott fel alkotásokat, különleges borokat - közölték a szervezők az MTI-vel.

A koncert és az akció bevételét a Heim Pál Alapítvány Mesekórház Programjának ajánlják fel, amelyből a Bethesda gyermekkórház országos égési központjában létesülő első Mesekórház élményterápiás osztály kialakítását finanszírozzák.

A Mesekórház program a Heim Pál Alapítvány kiemelt gyermek-egészségügyi programja, célja, hogy a pozitív élmények előtérbe helyezésével hatékonyabbá tegye a gyerekek ellátását, valamint a vizsgálatok, kezelések nem kívánatos mentális hatásait csökkentse.

A program része az élményterápiás célú infrastruktúra kialakítása, az élménypedagógiai képzési módszertan fejlesztése és oktatása is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.